• Jan Han

Natáčeli jsme na Slovácku

Updated: Dec 3, 2020

Tradiční pokrmy Slovácka se staly předmětem natáčení krátkého filmu v rámci projektu KuliDěd





Začátkem června jsme natáčeli další z dílů filmového pořadu zaměřeného na tradiční kuchyni jednotlivých regionů České republiky. Tentokrát jsme se zaměřili na Slovácko. Natáčeli jsme především ve skanzenu Rochus v Uherském Hradišti. Významnou pomocí nám byly rozsáhlé zkušenosti a znalosti paní Mgr. Marty Kondrové ze Slováckého muzea v Uherském Hradišti a několika šikovných místních pamětnic, díky nimž jsme mohli živě dokumentovat přípravu celé řady vybraných tradičních pokrmů Slovácka. Natáčení probíhá v rámci řešení výzkumného projektu Kuliděd podporovaného Ministerstvem kultury České republiky. Za pomoc všem zúčastněným ještě jednou děkujeme …

Recepty natáčených pokrmů včetně fotografií najdete v sekci Regiony/Slovácko/Pokrmy.
 



#Slovácko

0 comments