Kucmouch

Kucmoch

Kucmouch z kuchyně Chodské chalupy z Újezda u Domažlic ...

Alternativní pojmenování:

bacán, kucmoud

Suroviny:

1 l mléka, 100 g droždí,  900 g polohrubé  mouky, 1 vejce,  máslo,

Recept:

Připravíme si podobné těsto jako na lívance, těsto bude ovšem trochu hustší těsto. Použít lze i ječnou mouku. Z části vlažného mléka a droždí připravíme kvásek necháme vzejít, přidáme zbytek mouky a vejce. Též se mohou přidat 2 – 3 jemně nastrouhané brambory. Těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto lijeme na vymaštěný pekáč a dozlatova upečeme (cca 30 minut na 170°C). Bacán můžeme polít rozpuštěným máslem, podáváme s omáčkou ze sušených hrušek nebo s merendou ze švestek.

Zdroj: