Kapr se zelím

Kapr se zelím

Suroviny:

500g kysaného zelí, 50g sádla, 100g cibule, 15g sladké a pálivé papriky, 200ml smetany, 100ml zakysané smetany, 250ml rybího vývaru, sůl, drcený kmín, pepř

Recept:

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do růžova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, krátce zpěníme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme zelí a dusíme do měkka, nakonec zjemníme smetanou smíchanou se zakysanou smetanou.

Kapra očistíme a pokrájíme na větší kousky, osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, vložíme do pekáče a podlijeme rybím vývarem. V troubě pečeme do polo-měkka. Kousky kapra položíme na podušené zelí a krátce společně zapečeme.

Zdroj:

Kapr se zelím z kuchyně Zbyňka Vinše