top of page
Houbovec
Alternativní pojmenování:
hubník, houbenec
Suroviny:
500g čerstvých hub, 3 lžíce másla, 2 cibule, 4 vejce, mléko, 500g brambor, 10 dkg tvrdého sýry, kmín, sůl, pepř, strouhanka
Recept:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, mezitím očištěné houby nakrájíme na silnější plátky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby a okořeníme, podusíme do měkka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací mísy, vymazané máslem a vysypané strouhankou, vrstvíme brambory a houby tak, aby nám navrchu zůstala vrstva hub. Rozšleháme vejce s trochou mléka, přidáme sůl a kmín a vlijeme do zapékací mísy. Pečeme na 150°C dozlatova, nakonec zastrouháme sýrem a pečeme ještě 5-10 minut.
Zdroj:
Houbovec z kuchyně Zbyňka Vinše
bottom of page